Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Video Games: Playing Online - Η Μεγάλη Απόδραση;

Τα video games ανέκαθεν ήταν μια απόδραση από την σκληρή πραγματικότητα, έβαζες κάποιο, έπαιζες για λίγο μόνος (ή διπλό αν υποστήριζε) και μετά όλα χαλαρά.

Υπήρχε κάποιος ανταγωνισμός, αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια.

Με τον καιρό ήρθε το ίντερνετ και το online multiplayer, κοινώς ο κόσμος έγινε μικρότερος, οι μάχες μεγαλύτερες όπως και ο ανταγωνισμός.

Και όπως λέει το τραγούδι: "Κι εκεί αρχίσαν όλα...".

Σιγά σιγά άρχισαν να υπάρχουν τουρνουά, τα scores από εκεί που έδειχναν πόσους πόντους έχουν οι παίχτες, άρχισαν να δείχνουν σχεδόν τα πάντα με πιο γνωστό το kill/death ratio. Και μιας και ο κάθε παίχτης που παίζει ανταγωνιστικά σήμερα είναι καλύτερος απ'όλους, πρέπει να είναι το k/d αντίστοιχα ψηλό.

Γενικά τα stats κυριεύουν τον κόσμο του online gaming και το ηλεκτρονικό αντίστοιχο του "πόσο μεγάλη την έχεις (την κονσόλα)" δίνει και παίρνει. Hacks υπάρχουν άπειρα για άτομα που θέλουν να εκνευρίζουν τους άλλους και να νιώσουν "ανώτεροι" και γενικά υπάρχει μια υποψία κάθε φορά που ένας παίχτης πάει ιδιαίτερα καλά.

Τα stats όμως και η απόκτηση τους είναι κάτι που κολλάει τον κόσμο, γιατί θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και έχοντας κάτι χειροπιαστό να μας δείχνει ότι καλυτερεύουμε τότε συνεχίζουμε και είναι φαύλος κύκλος.

Τελικά το online gaming μας κάνει να ξεχαστούμε από την σκληρή πραγματικότητα και να ηρεμίσουμε ή μας βάζει σε μια άλλη που είναι πάλι ανταγωνιστική και κουραστική;

Θα σας απαντήσω αφού κοιτάξω πάλι πόσο κόσμο έχω μαχαιρώσει στο Bad Company 2.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger